Ulemper ved microcement
Microcement er et fantastisk produkt, men der er ting, du skal være ekstra opmærksom på
Microcement har mange fantastiske egenskaber, hvorfor produktet også oplever vokseværk i disse år. Det har en utroligt høj slidstyrke, et smukt udtryk, og det er nemt at arbejde med, hvis man ved, hvad man foretager sig.
Der er dog også, som ved langt de fleste andre produkter, nogle få ulemper eller faldgruber, man skal være opmærksom på, inden man kaster sig ud i at arbejde med det.
Microcement kan fås i mange forskellige kvaliteter og prisklasser, og dette får selvfølgelig også betydning for, hvor godt et slutresultat man får.
Mange af de klassiske fejl kan undgås ved blot at sætte sig ordentlig ind i produktet med fokus på præcis det mærke/system, som man har købt.
I dette indlæg vil vi give dig en indsigt i de typiske faldgruber og ulemper, så du kan sikre dig, at microcement er den rette løsning for dig, og at du får det bedst mulige resultat.
Her kan du læse om ulemper og faldgruber, du bør være opmærksom på
Microcement i den billige ende er typisk et 1 komponent produkt, der henvender sig til private på gør-det-selv-markedet, og det behøver der ikke komme noget dårligt resultat ud af.
Det er dog ofte i gør-det-selv-projekter, at der kan ske store fejl på grund af manglende forberedelse, håndelag og forståelse for, hvad der kræves af de forskellige overflader, som man påtænker af bruge microcement på.
Her er nogle typiske ting, du skal være opmærksom på:
-
Underlag:
Du skal først og fremmest arbejde med et underlag, der er jævnt, intakt, tørt, rent og fri af fedt. Derudover gør du klogt i at tjekke for opstigende grundfugt. Skrukke/knækkede fliser eller klinker skal fastgøres inden påføring. Kan der konstateres opstigende grundfugt, skal dette stoppes inden udlægning af microcement.
-
Producentens anvisninger:
Da der er mange forskellige producenter på markedet, er det vigtigt, at du til fulde overholder anvisningerne fra den givne producent. Det inkluderer også, at du bruger det værktøj, de anbefaler – en almindelig spartel er ikke nok.
-
Vandpåvirkning:
Microcement kan bruges i vådrum. Benyt dog altid et godkendt 2 komponent produkt. Det kan ikke tilrådes, at man efterlader f.eks. shampooflasker, bademåtter eller lign. på våde overflader. Vand skal altid kunne afsondre naturligt og må ikke lukkes inde.
Hvis rådet ikke følges, vil man falde i en af de klassiske faldgruber/ulemper ved microcement, da der vil komme aftegninger i lakken og derefter i microcementen. Der må heller ikke være lunker i gulve. Lunker gør, at vandet ikke render væk, men i steder ophober sig som små søer. Det vil ligeledes over tid foranstalte aftegninger i lak og microcement.
Læs mere om mikrocement her ellers er du altid velkommen til at kontakte os på tlf på tlf.: + 45 47 470 470 eller sende en mail på info@topcement.dk.